En söndag på kyrkogårdenNu börjar det ju bli kallare ute på kvällar och nätter och då jag tänkte försöka mig på att övervintra Farmors pelargoner så var det dags att gräva upp dom, trots att dom fortfarande hade både blommor och knoppar. 

Alla ville tydligen följa med, så det blev en familjeutflykt till kyrkogården. Ian hjälpte mig med att gräva och kratta och var nöjd med sin bedrift. 

Så blev det äntligen höst hos Farmor. Nu blir det spännande att se om jag kan använda mig utav samma pelargoner nästa år igen. Förhoppningen är att dom ska bli grova och ståtliga, så jag inte behöver köpa nya taniga år efter år. 

Kalas hela dagen lång

Hela två kalas har vi hunnit med idag, men det var väl typ också det enda som vi hann med. 

Redan strax efter tolv var det kalas på Leos lekland för en av Ians kompisar. Som han sett fram emot det. Så söt han var igår när vi var och köpte present. Stod länge och skulle välja kort och lika länge för att välja present. En monsterjam bil blev det tillslut, " Jag tror att han kommer bli jätteglad för den här". 

Medan Ian var och kalasade i piratrummet så passade vi andra på att äta lunch i fiket. Sen kom ungarna utspringandes och for runt som tokar. Dagens sötaste var nog när Ian och en tjej från dagis skulle åka rutschkana tillsammans och hon satt i hans knä 😍 

När två timmar hade gått så var det dags att åka iväg till nästa kalas, lilla Alicia har fyllt ett och även storebror Alvin fyllde samma vecka. 

En riktig kalasdag som avslutades med att hela familjen gjorde akrobatiska övningar i vardagsrummet innan läggdags 😊


Lediga fredagen

Lediga dagar måste ju nyttjas till fullo, så det har vi gjort. Vi började med sovmorgon till halv tio (jag älskar mina sjusovande barn) och sen drog Ian och jag iväg för att handla frulle och present till en dagiskompis som ska ha kalas i morgon. 

Efter frulle så. Eh. Gjorde vi väl i ordning oss och så åkte vi ut till XXL där vi skulle hämta Ians cykel vi lämnade in igår. Därifrån till kyrkogården för att kolla läget och ta bort lite visset och sen till Vallby Friluftsmuseum. Titta djur och klättra på stockar och stenar. 

På vägen hem stannade vi till och handlade till kvällens middag och sen lagade jag mat medan pojkarna mekade cykel. 

Lagom till läggdags kom morbror Hampus förbi, så nu byggs det bilbana istället för att sova. Och så kan det ju få vara en ledig fredag 😊