Planeringsdag

Veckan började med planeringsdag på acc för min del. Ett projekt har dragits igång angående att starta upp en diktatskola för nya läkare och den gruppen hamnade jag i på nå vänster, kul! 


Idag jobbade vi lite med innehåll och vad vi vill ha för utbildningsmaterial. Blir nog bra det där i slutändan.

Eftersom jag tycker om att äta så var det ju extra fint att vi fick både frukost, lunch och fika. Ge mig löften om gratis krubb och jag hoppar på vilket projekt som helst 😂

Första gången hos farbror doktorn

Usch, stackars liten har inte haft det så lätt. I torsdags förra veckan fick jag nog och ringde läkaren. Jag var trött på att Ian varken kunde andas genom näsan eller munnen, hostade slem tills han kräktes och i och med slemmandet vägrade han äta utan drack bara mjölk och vatten. 


Hos läkaren blev det typ fiasko. Han skrämde Ian så att han blev svinledsen och sen blev det ett blodprov ovanpå det, så det besöket var inte så populärt 😂 Medicinen vi fick utskriven gav vi bara en dos av, sen kände både jag och Dennis att nej, det här gör vi inge mer. Förstår mig inte på föräldrar som trycker i sina barn mediciner till höger och vänster utan att bry sig om vad det är för skit. Vi hade dumt nog inte läst FASS innan vi gav honom första dosen. Vi läste efteråt och kände att "nä, i helvete heller". 

Det som var skönt med det hela var att jag kände att vår melodi som är att inte ringa läkaren i tid och otid är det bästa för oss. En del verkar ju slänga sig på luren så fort barnet nyser... 

Igår var i alla fall första dagen som Ian verkligen åt något och han verkade pigg. Trodde han skulle kunna gå till föris i morgon, men tji fick vi. Idag är hela livet jobbigt och Ian är låg och nedstämd och vill bara sova, så han blir hemma i morgon med. 

Hoppas det vänder snart. Önskar man hade kunnat byta med honom, men det enda vi kan göra nu är ju att pyssla om honom så mycket vi bara kan. 

Lillskrutt väntar på doktorn ❤

Liten sjukling

Usch. Jag blir så ledsen när Ian är sjuk och missar en massa roligt som är planerat på förskolan. Han hann ju liksom typ bara gå ett par dagar innan han blev sjuk igen och nu har han varit hemma dom har dagarna som varit denna vecka. Hostar som tusan, snorig, feber och kan knappt andas stackarn.

Idag skulle dom ha varit ute i skogen och i morgon är det leksaksdag, då alla skulle få ta med sig varsin leksak till förskolan och visa upp för dom andra. Sen är ju han för liten för att förstå att han missar såna saker, men jag är ju står och förstår att han missar sådant han skulle tycka är jättekul.

Igår när han höll på att koka bort och hosta och ha sig, så sa jag att vi går och tar lite medicin så att du blir frisk. Så tog han alvedonen och hostmedicinen och så tittar han på mig och säger ”meeer” med ynklig röst. Han tyckte väl inte att han kände sig frisk efter han tagit det lilla han fick, stackarn.

Jag vabade i måndags och i morgon ska jag vaba igen. Knoosa med sjukling hela dagen. Är planen i alla fall. Det blir väl mer så att jag får försöka lugna ilsken unge hela dagen, han är inte på så bra humör när han är sjuk alla gånger, hehe.