Delinas hemtjänst AB

När jag köpte den här lägenheten så fick vi tydligen två gamlingar på köpet, A-L och Mattias mitt emot. 

A-L hjälper vi med lite allt möjligt, typ tv- och datasupport, bära upp hennes kassar, skjutsa till läkaren, stänga av hennes brandvarnare när hon glömt att hon har plattan på och så vidare. 

Mattias är rätt skröpplig. Han är över 90 år gammal och går inte så bra längre. Ramlar runt i lägenheten och ligger mest och sover hela dagarna. Han har hemtjänst som ska ta hand om honom och så har han en kompis som kommer varje dag och hjälper Mattias med att lämna in trav och andra spel. När kompisen är bortrest eller har annat för sig så hjälper vi Mattias med att lämna in spelen istället. 

Idag var en sån dag då vi skulle hjälpa honom. Dennis går in till farbrorn för att hämta hans grejer och kolla på någon kran i badrummet som inte fungerar. När Denmis kommer tillbaka så säger han att vi måste gå över någon dag och städa Mattias badrum, för det så igengrott att det inte kan ha blivit städat på flera månader. 

Jaha. Ja. Jag har ju knappt tid att städa mitt eget badrum, men farbrorn kan ju inte göra det själv direkt. Sen så undrar jag ju vad det är för jädra hemtjänst han har som inte gör sitt jobb ordentligt. 

Snart får vi säga upp oss från våra jobb, för vi kommer snart ha fullt upp med att hemtjänsta i trappuppgången vi bor i. 

Men men. Jag vill lära mina barn att man ska hjälpa där man kan och visa respekt för äldre, så då lär man ju föregå med gott exempel. Bara att samla ihop städattaraljerna. 
Bilfix

Idag hade vi bestämt lite löst att vi skulle till Sala lekpark, men Ted hade feber så då ville jag inte ha honom ute. 

Istället körde jag vår gamla bil till Plåtis så vi kunde städa ur den och tvätta av den lite. Tog några bilder och skulle slänga ut den till försäljning, men när jag skulle skriva ihop en annons så kunde jag inte lösenordet och sen ville sidan inte återställa det så det kanske är meningen att vi ska ha kvar den 😂 

Ska ta tag i det i morgon igen, jag har ju stulit en parkering hos oss och snart ska väl någon av gnällkärringarna i huset börja gnälla över det kan jag tro. Hade varit smidigt att bli av med bilen innan dom gör det. Inte för jag bryr mig. Dennis sitter ju med i styrelsen, så jag är laglös 😎


Midsommarafton 2018

Asså. Förra året var jag ju så jävla sne för att Dennis brorsa gjorde så vi missade sommarstången, men i år kom vi dit. Och vände och åkte hem typ 😂 

Vi kom dit, jag glad som fan. ÄNTLIGEN skulle jag få dansa med Ian runt stången. Sen börjar det. Ylandet från den där jävla kärringen som fan aldrig ger upp. Hur jävla länge ska hon leva egentligen?! Okej, jag önskar väl inte livet ur henne, men det vore trevligt om hon kunde inse att det där med att sjunga är nog inte hennes grej längre. I dag sjöng hon ju för tusan fel, kom av sig och glömde bort texten hela tiden. När det började regna blev vi typ lättade för då blev det legitimt att dra därifrån. Ska fan skriva till badelunda hembygdsförening och klaga. På kärringen alltså, inte på regnet.

Vi åkte hem till Plåtis igen och där inne satt Pontus och alla blev överraskade. Förutom jag. Jag kände redan tidigare i veckan att han skulle vara med på midsommar. Jag känner min bror. Det var roligt att se honom på hemmaplan, men han var nog lite väl envis för sitt eget bästa. Fy fasen vad han led och hade ont. 

Ian såg vi knappt skymten av. Familjen Flodde var nämligen också där med oss och Ian och barnen var ute och hoppade studsmatta typ non stop i flera timmar. Så rolig att se och höra honom ha så roligt. 

Hampe, Maria och mormor var också där såklart, så vi blev ett litet gäng ändå. 

Som synd är blev det ingen Mölkyturnering, men det får bli nästa år istället 😊