Inskolningen so far

Igår var ju alltså första inskolningsdagen, vi skulle vara där mellan 9-10:30. Jag vet inte jag. Mitt intryck av första dagen var väl kanske inte det bästa, men Ian verkade nöjd och det är huvudsaken.

Idag var det dock bättre. Vi skulle vara där mellan 9-13:30, men då en viss liten herre inte alls ville sova någon middag där så fick vi sluta tidigt och gå hem och sova, så vi var hemma redan klockan 12. Tack och lov, jag var helt slut då! 😂

I morgon vet jag inte hur det blir. Jag tyckte Ian kändes kokhet nu när han sover och bad Dennis komma och känna och han sa också att han tyckte det. Han har varit pigg och glad hela kvällen och inte verkat feberhängig. Får se hur han är i morgon. Vill inte krångla med tempen nu när han sover. Hoppas det inte är nå, så vi kan fortsätta inskolningen som planerat.

Brev till Ian

Älskling, i morgon börjar en ny tid i ditt liv. Du börjar på förskola och från och med nu kommer du inte vara hemma med varken mamma eller pappa om dagarna. Du kommer få fröknar och får vara med andra barn och leka om dagarna.

Jag tror att du kommer ha det bra. Du är social och nyfiken och du går gärna fram till andra barn när vi är någonstans. Och jag hoppas du får massor med kompisar. Eller det behöver inte vara massor, huvudsaken är att du får någon kompis som du tycker om och trivs med. Kvalitet före kvantitet. Du kommer förstå det när du är äldre.

Det är lite jobbigt för mamma att du ska börja på dagis. När du är ledsen kommer någon annan trösta dig, inte jag eller pappa. Någon annan kommer få den största delen av din tid. Och mamma är lite avundsjuk, för jag vill ju vara den som tröstar dig när du är ledsen, den som skrattar med dig när du är glad och den som får spendera varenda sekund med dig.

Men det blir nog bra. Mamma kommer vänja sig. Det tar bara lite tid för mig ibland.

Älskling. Vad fort det går. Tiden har alldeles för bråttom. Men jag vill inte att du ska ha det. Var liten så länge du kan, obekymmersam och fri.

I morgon börjar en ny tid.
Mamma älskar dig ❤

Söndagslunk

Vilket regn det är där utanför. Smattrar som tusan mot fönstret. Är det höst nu? Jag har ju inte ens fått solbränna på benen än 😐

Söndag idag och det skulle vi göra till en loppisdag med mamma. Men det gick inte så bra. Vi åkte först ut till hökåsen, men det var så utspritt så det orkade vi inte med. Åkte till brandthovda. Ha. Där stängde det precis när vi kom. Så vi åkte till Returbolaget istället. Hittade en kanna som jag köpte för 20:- Så vare med det loppandet.

Hemma blev det våfflor med creme fraiche, lök och stenbitsrom. Ian äter så dåligt, så man får muta honom med hans favoriter. Han smaskade i sig en och en halv våffla, så vi blev glada.

Dennis åkte iväg för att kolla in en hockeyträning för ett lag han kanske ska börja spela i. Han ska väl testa sen och se om han kan spela med sin onda rygg, jag hoppas att han kan det. Vore roligt om han kom iväg ibland och fick göra något han tycker är roligt. Och det skulle vara kul att kunna åka och kolla när han spelar match 😊

Jag tänkte att jag skulle plocka lite här hemma, men jag tog en långdusch istället och nu ligger jag nedbäddad i sängen och har det bra.

Man ska inte anstränga sig för mycket en söndag. Det är ju trots allt vilodagen.