Söndag i varenda millimeter av kroppen

Min dag har varit en riktig skitdag. Haft ont i huvudet och känt mig låg, trött och hemsk. 
I morgon börjar vi om på ny kula. 

Dennis har varit ute med pojkarna större delen av dagen, varit i lekparken och sparkat boll och så. Ian överlycklig. 

Det enda jag har gjort är att ta mig till affären med resten av familjen och sedan laga kvällsmat. Får lyckas med lite större bedrifter i morgon. Det är ju Valborg och pojkarna ska i alla fall få åka och titta på en brasa. 

Dagens middag blev färsk pasta med portabello, shiitake och det som blev över av gårdagens entrecote, som fick puttra ihop med en skvätt grädde. 

Tillåt mig att skratta


Är det någon skattepeng jag gladeligen betalar så är det skatten till Svenska kyrkan. Dom pengarna går dels till att bevara våra vackra kyrkor (som är ett fantastiskt kulturarv) och dels arbetar kyrkan för en mängd olika bra saker. Dom har familje- och barnverksamheter som Öppna förskolan, barnvagnsbio och babymassage. Under tunga stunder i livet kan man få gå på kostnadsfria samtal. Till jul kan fattiga barnfamiljer få hjälp med julklappar, så att barn inte ska bli lidande av föräldrarnas ekonomi. 

Det är ju bara en liten del av allt fantastiskt kyrkan hjälper till med. 

Jag gick in på dem där sidan som en "vän" rekommenderade mig. Man kunde göra en uträkning på hur mycket om året man skulle spara om man begärde utträde ur Svenska kyrkan. Jag hade sparat 2400 kronor om året. Jag hade gladeligen sett att en större del av alla dom pengar jag betalar i skatt varje år gick till Svenska kyrkan. 

Jag tycker att det är komiskt att jag har en "vän" som uppenbarligen inte känner mig alls. Tre små fina bokstäver

På eftermiddagen satt jag och skrev inköpslista. Ian ville också skriva, så han fick penna och post it han med. Så hör jag i öronvrån att han säger att han skrivit sitt namn. Jaså, svarar jag lite frånvarande. Ja, kolla här. Och så håller han fram blocket. Höll på att trilla ur soffan när jag såg att han faktiskt skrivit sitt namn på riktig. Med ett fint bakvänt "N". 

Ian måste trott jag var helt knäpp när jag lyfte upp honom och dansade runt med ett glädjetjut samtidigt som han fick typ fem miljoner pussar 😂 

Nu är den där post it-lappen en av mina viktigaste ägodelar.