Nu åker dekorationen

Någon kom på att det hänger pepparkakor i granen 😂

Julen år 2015

Vi tjuvstartade julfirandet kvällen innan julafton, då vi hade lite julklappsutdelning med Dennis mamma och bror här hemma. Ian åkte på feber och blev het som en kamin under natten, stackarn. 

På med skjorta, väst och fluga i alla fall, sen var alla redo för julafton hemma på Plåtis. Vi åt mat. Och åt mat. Och fikade. Tomten kom och delade ut Ians julklappar och sen spelade vi andra julklappsspelet, riktigt kul var det! Jag fick en målarbok och pennor, Dennis haffade en nackmassagekudde (som det var krig om, men jag fick den!!! Mja, Dennis fick den,  men det är ju typ samma...) och ett par handskar. Ian fick massa fina grejer! Kläder, böcker, pussel, skor och så vidare. Och så är vi nog överrens om att vi vill att han ska börja med musik; han fick pianomatta och gitarr från oss och trummor av mormor och morfar. Ett år och redan en hel instrumentsamling 😁 

För att ha så hög feber klarade Ian av dagen galant. En annan hade ju varit lite gnälligare. Han tog sig lite sovstunder då och då, men annars var det bra. Förutom när han skulle sitta i tomtens knä. Det var för mycket att klara av för en sjukling. 

På kvällen åkte vi i alla fall hem nöjda och glada, överrens om att det var en av dom mest sköna och fridfulla julaftnar någonsin. 

Dagen före doppardagen

Hektisk dag. Ian och jag hann knappt vakna innan vi åkte ut till Hälla. Sen hem, Ian äta lunch, jag dammsuga för sista gången innan jul, sen ner på stan med hela familjen, sen hämta Ians farmor på stationen, sen Coop och sen hem! Slagit in sista klapparna. Duschat Ian. Ätit. Bingolotto. Julklappsutdelning med Ians farbror. Försökt få en magond Ian att somna. Rulla köttbullar. Få magond Ian att somna om. Få magond Ian att somna om igen. Klockan är 01:43 och köttbullarna är inte färdiga än. 

08:30 i morgon ska jag vara på kyrkogården och sätta upp farmors gran. 

Tack o hej.