Praktikant på jobbet

Idag har jag haft med mig en praktikant på jobbet. Jobbet? tänker ni säkert då, eftersom ni vet att jag är föräldraledig. Men nu är det som så att det är att vara förälder som är det viktigaste jobbet i hela världen och praktikanten jag hade med mig var Dennis 😂 


Då han är hemma med bruten arm fick han hänga med och se hur ett riktigt jobb sköts. Efter att jag lämnat Ian på dagis (första dagen på två veckor, han hängde runt sin mammas hals som om han älskade henne mest av allt i hela världen. Och det gör han ju förmodligen också, hehe) så packade vi in oss i bilen för att utföra lite ärenden. Först en tripp till Plantagen. Fick tag i växten jag önskade mig i julklapp, men som jag uppenbarligen inte fick eftersom jag fick åka och köpa den själv 😜 Nu har jag äntligen en fjäderkalla. Hoppas den inte dör. Är osäker på vilket väderstreck den vill bo i och mina bästa fönster har jag fortfarande inga fönsterbrädor i. 

Efter Plantagen fortsatte vi mot Coop för att inhandla maten för veckan. Jag säger bara nam nam nam. Fick dock en chock när jag skulle betala. I vanliga fall när jag veckohandlar så går det på runt 700 kronor. Nu tickade siffrorna på displayen bara på och slutade typ aldrig. Det landade på 1021 och jag fattade inte vad som gått fel. Sen kom jag på att det måste varit Dennis som slängt ner massa onödigt i vagnen, hade jag åkt själv hade det säkert blivit billigare. Som den där duschtvålen han tog. Den hade jag inte köpt. Redan där hade jag tjänat in 21 kronor, haha! 

Hem, mata Ted. Sortera tvätt. Städa sovrum. Hämta Ian. Mellis. Mata Ted. Dammsuga sovrum. Ner till tvättstugan. Laga mat med Ian och fixa disken samtidigt. Äta. Mata Ted. Hämta tvätten. Och sen, när båda barnen somnat sitta i fåtöljen. 

Tycker han ser lite sliten ut praktikanten. Han blev väl helt matt av att se hur en riktig jobbdag ser ut 😉

Mellis i snöhögen

Idag blev en liten kille glad när jag kom till dagis och sa att vi skulle hem och äta korv med bröd i snöhögen. 


Det var fint att få sitta där i solen helt själv med mitt fina Lilltroll och få prata lite i lugn och ro. Tyvärr blev stunden inte så länge för min del, då lillebror var inne med pappa och tydligen blev akut svinhungrig. 
- Oj, ser du vad ledsen Ted är? Han är jättehungrig. 
- Ja. Men nu är ju du här med mig, mamma. 

Jag fick lov att gå in till han som nästan svalt ihjäl (han är bra på att få det att låta så i alla fall) och Dennis fick gå ut till Ian. 

Jag hoppas det blir fler snöhögsstunder ❤

Hjälpa till

Vad glad jag blev tidigare idag när jag läste en artikel om att "Ny forskning visar nämligen att barn som hjälper till i hemmet som små, upplever större framgångar senare i livet."

Ian får ju nämligen vara med på det mesta. Han hjälper till med att ställa in i diskmaskinen och kan både ladda med diskmedel och vet vilket program han ska vrida till innan han startar den. Under övervakning förstås. Han får inte pilla helt på egen hand med maskindiskmedel. Han får hjälpa till med dammsugning och att torka av borden. Han är med och sorterar tvätten i rätt högar och brukar få hänga med ner till tvättstugan också. Han hjälper till med både bakning och matlagning. Han snappar upp rätt snabbt hur man ska göra saker och ting. 

Min tanke som pojkmamma är att när mina pojkar flyttar hemifrån så ska dom kunna göra allt i ett hem. När dom blir sambos i framtiden (fy fan, ska dom verkligen flytta hemifrån?! Och kanske till och med få sambos?! 😐) så ska det vara självklart för dom att man hjälper till med hushållsgörat. Mina pojkar ska inte bli sådana som ligger i soffan och slöar medan deras partner diskar, tvättar, städar och lagar mat. Sådana män finns det alldeles för många av. 

Jag är glad över att dom här hemma ser att både mamma och pappa fixar (då Dennis inte är en sådan som ligger i soffan och inte gör något). 

Då det finns alldeles för många mansgrisar i den här världen, ser jag det som min uppgift att se till att mina pojkar inte blir så, utan att dom istället ska växa upp och bli fina killar som förstår att det inte finns något som heter "kvinnogöra". 

Att det nu finns forskning som visar på att barn som sedan tidigt får vara med och hjälpa till hemma blir mer framgångsrika är en väldigt bra bonus 😊

Penslar kycklingen innan den ska in i ugnen. Väldigt koncentrerad 😊