Fredagsmysmat


En av dom bra grejerna med Ian är att han har rätt bra smak när det gäller mat. I går ville han äta bakad potatis med gott till, så jag var inte sen att haka på. 

Det blev bakad potatis med vitlöksdipp och Ians favorit krustader med rökta musslor. Så gjorde jag rullar med kallrökt skinka som man fyller med vitlöksphiladelphia och hackad rödlök och rullar ihop. Rullarna lägger man på en bädd av ruccola och så ringlar man över lite olivolja och strör över lite flingsalt. Så jävla gott. Var svinlängesen vi gjorde dom där rullarna, så hade nästan glömt bort hur goda dom är. 

Ted ville inte ha något av det han. Han ville ha makaroner och skolans rosa sås. Han tjatar som tusan om den där rosa såsen, så förra veckan sa jag att han får väl fråga i matsalen om han kan få receptet. Tydligen så hade han gjort det, för igår så satt han i soffan och bah "Annika säger att hon gör rosa sås med yoghurt, majonnäs, honung, ketchup och chilisås". Så makaroner, rosa sås och ölkorv blev hans fredagsmysmiddag. Han var så nöjd så. Förutom att min rosa sås var mycket äckligare än Annikas 😂 

Tur att Ian finns. Annars skulle det väl aldrig bli önskemål om något annat än makaroner.