Julfirande

Så blev det ju jul tillslut. Trots att min christmasspirit försvann där samtidigt som Issedor försvann och dagarna gick och sen insåg jag att det var jul om bara några dagar och jag hade inte köpt en enda julklapp, inte gjort något gott julgodis och inte hunnit julstäda ordentligt. 

Men pojkarna vill nog hellre ha en lite mindre stressad mamma och stöket syns inte i mysbelysning, så så fick det bli. Lite stökigt, men julbelysningsmysigt. Julklapparna inhandlades i sista sekund, men slogs in och låg i en vacker hög under granen. 

På julaftons morgon när pojkarna vaknade och tassade upp för att titta om det fanns några klappar under granen så blev jag alldeles varm i hjärtat när jag hörde hur Ted stannade till i dörröppning och sa "Åh, det är så värdefullt". Då kände jag att jag var i mål. Det spelar ingen roll hur jävla jobbigt det är att stressa runt, göra kalendrar och ha aktiviteter och jag vettefan allt. Om barnen tycker att det är värdefullt och det kanske ger dom fina minnen så är det värt mer än allt annat. 

Efter julaftonsfrukost fick dom öppna sina julklappar och jag blev så glad över att dom blev glada för precis allt. Lilla Ted var i extas när han öppnade ett paket med en liten bygglampa från jula 😂 Och Ian som inte vill visa känslor kunde inte dölja glädjen över en simpel Liverpool-mugg. Jag är glad över att mina barn är enkla på det sättet, det behöver varken vara märkvärdigt eller dyrt för att dom ska bli glada och tacksamma och Ians önskelista var väldigt "enkel". 

Efter frukost och julklappar var det dags att börja göra sig i ordning för att åka till mormorn och morfarn, där vi i vanlig ordning skulle fira jul tillsammans gammelmormor och två morbröder och deras familjer. 
Barnen hade typ inte tid att äta, men det tog nog jag igen istället. Det godaste jag vet på julbordet är min mormors revbensspjäll. Sen gör hon en laxgrej också som är fördjävla god också. För min del hade man kunnat skippa resten av maten och bara haft dom två grejerna 🤤 

Efter maten kom Tomten och barnen fick fler klappar. Sedan spelade vi vuxna julklappsspelet. Jag vann ett av mina egna paket som innehöll salladsbestick, smörknivar och en kökshandduk (då allt passar perfekt in i mitt kök så var det ju perfekt att jag vann det 😁) och så vann jag ett platt jävla tungt paket som visade sig vara ett plättjärn. Himla bra, jag har aldrig ägt ett sådant, men funderat på att köpa ett 😁

Tycker att julaftonen blev väldigt lugn och mysig, förutom typ 15 hysteriska minuter hemma innan vi skulle åka iväg då jag fick ett melt down och skrek på Dennis för att jag inte hittade klänningen jag skulle ha... Antar att stressen tog ut sin rätt. Stackarn. För ovanlighetens skull bad jag om ursäkt i alla fall.

Igår var det dags att åka till Hökåsen för att få fira lite jul med den morbrorns familj. Frida hade gjort sin grönkålspaj och jag höll på att dö av lycka. Allt hon lagar smakar typ 7000 gånger godare än om någon annan hade lagat det. Jävla apa... 😂🥰 

Barnen lekte massor. Ted hade längtat efter Lukas och dom hade så roligt. Så roligt att Teddan inte ville åka hem. Dennis sa att vi kan ringa Linus och fråga om Ted får komma dit och leka en annan dag på lovet och då gick han tillslut med på att åka hem. Vi hann bara komma in innanför dörren hemma innan Ted frågade om vi kunde ringa till Linus och fråga om han får komma dit igen 😂 

Annandag jul i dag och det är väl en sån där "blah" dag. Vi ska väl strax ta oss ut i världen en sväng, så vi kan byta tillbaka bil med mormorn och morfarn. Vi skrotar liksom fortfarande runt i pyjamas här. Ingen ordning alls.