Gammalt blev nytt

För typ två helger sen förbarmade jag mig över min monstera. Jag köpte den som en liten plutt-krukväxt när jag flyttade in här våren 2013 och sen växte den och växte. För några år sedan fick den ett ordentligt tripsangrepp och jag höll typ på att dö. Försökte såpabehandla och jag vettefan allt, men det hjälpte inte ett skit. Köpte såna där provadopinnar och stoppade i jorden och tripsen försvann. Vi levde lyckliga tillsammans ett tag och sen kom tripsen tillbaka. Tyvärr hade dom magiska provadopinnarna förbjudits och jag försökte med såpa igen. Gick åt helvete. Det slutade med att jag klippte av alla blad och hade en ful grön stam i en kruka. 

Nu har den fula gröna stammen fått fler och fler blad, men hade aldrig blivit omplanterad, så det gjorde jag för två helgen sedan alltså. Hade en stor vit gammal ikeakruka på balkongen som monsteran fick nytt hem i. 
Den vita krukan var dock rätt ful, och extra ful där den stod tillsammans med blombordet och skänken i teak. Funderade lite över hur jag skulle lösa detta och fick en idé. 


Tada! Rep från Biltema och lite limpistol så blev det mycket bättre! Blev supernöjd. Och så blev denna lördag lite rolig med lite snabbt pyssel också.