Postorderläkare

Läkaren jag fick träffa igår var så sjukt otrevlig så att jag hade lust att ta henne om nacken och knäa sönder näsbenet på henne.

Men det gjorde jag inte.

Det började med att hon bah: Jaha, du har varit sjuk typ varannan till vartredje vecka i två år? Så knackar hon lite på knäskålarna och sen bah: Jag hittar inget fel på dig. Du får gå till labbet och lämna blodprov.
Precis samma prov som jag lämnat förut som inte visar något, så vad fan ska jag lämna det igen för?! Ville jag skrika. Men det gjorde jag inte.

Sen när jag ändå var där så tog jag upp födelsemärket jag har, som min gamla läkare sa att jag skulle höra av mig för så dom kunde skicka remiss till hudkliniken så dom fick ta bort det. Min gamla läkare tyckte det var onödigt med hudcancer. Det tyckte inte den här läkaren.
Hon bah: Varför vill du ta bort den för? 
Jag: För att den senaste tiden har den växt mycket och jag eftersom att jag har den hudtypen jag har så vill jag inte att det ska börja växa  och bli en massa skit med den sen.
Hon: Aaaa, men vi ligger två läkare back här, så vi har inte tid med sånt här. Så länge som det inte är något med den så får du gå till en privatklinik och betala för att ta bort den, för då tycker jag att det är ett skönhetsingrepp.

Eee... konstigt att min gamla läkare innan hon slutade sa att jag skulle få remiss till hudkliniken om den började växa, eftersom att jag redan tagit bort fyra stycken, men att den här postorderläkaren tycker att det är bättre att man får cancer innan man tar bort det.

Nu har jag egentligen två åsikter till som jag skulle vilja skriva om den där....grejen till läkare, men då folk alltid ska vara så jävla känsliga så skiter jag i det.

#1 - - Anna:

Men herregud! Vad är det för pinsam läkare??

Borde man inte uppmuntra att ta bort leverfläckar - speciellt på yngre människor som har hela livet kvar att leva?? Står ju artiklar årligen i alla tidningar om att man ska vara uppmärksam på leverfläckarna och söka läkare direkt om man är orolig.

Men hon kanske inte är läskunnig? ;)Är hon din husläkare? Isf - BYT!!

#2 - - Anna:

Jaha okej.. Trodde man fick välja en ny om ens slutade.. Märkligt system.

Jag ska tydligen ha en väldigt bra på Oxbacken - har dock aldrig behövt gå dit.. Ska nog fejka nått bara för att få träffa honom o se om han är så bra som svärmor säger haha.Tycker iaf att du borde få en andra åsikt, för leverfläckar ska ju inte växa liksom :S

#3 - - Anna:

hehe ja, men jag litar på svärmor =) Det är ju hennes kollega - så hon borde veta hur han är tycker jag =)Min BM på samma vårdcentral är iaf mysig =)

#4 - - K:

Jag hatar läkare som inte fattar någonting och framförallt som inte lyssnar och tar en på allvar.

#5 - - Sandra:

Det där är alldeles för vanligt nu för tiden,

det är jobbigt att gå till läkaren för man vet att man inte blir tagen på allvar ! Grattis till välbetalt jobb utan möda får man väl säga !