Plockmat

Fick en liten fråga om vad vi serverar på våra plockmatskvällar, och i väntan på att mitt hår ska torka så att vi kan bege oss ner på museet så skriver jag lite om det.

Igår var det alltså plockmatskväll och plockmaten ser väl typ annorlunda från gång till gång, beroende på vad som finns i kyl och skafferi här hemma och vad som är bra pris på i affären. 

Något som jag tycker är gott är laxrullar (kallrökt lax och typ pepparrots-philadelphia inlindat i tunnbröd), baconlindade dadlar och krustader med röka musslor. Musselgrejen är Ians favorit också. Det som är ett måste på plockmatskväll är ett tre-pack med ölkorv som slantas upp. Och oliver. Gröna till Ian och svarta till Ted. Om Teddan är på dåligt mat-humör så brukar jag skiva upp lite falukorv och lägga på brickan och koka lite makaroner och lägga upp snyggt i en skål, så att han får fin-plock han med. Charkgrejerna bli typ överbliven skinka och sånt från kylen, eller smörgåspålägg och rostbiff på extrapris. Igår blev det ett skivat päron till, är vindruvorna billiga så kan det bli vindruvor och så vidare. 

Man kan väl säga att plockmatskvällen ser olika ut varje gång, men alltid består av kylskåpsrens och ölkorv och att det ser dyrare ut än vad det är 😂

När bilden togs hade inte dom tre gamla burkarna med småslattar creme bonjour tagits fram ur kylen än, men dom blev uppätna till kexen 🙂