Middagstipset

Ska vi inte köra ett middagstips? Det var längesen. Jag hatar ju att laga mat, så jag vill helst inte tänka på det. 


Hur som. Idag serverades det en rätt god räkpasta. Och enkel. Vardagsmat ska gå fort, annars kan det vara. 


Börja med att köpa hem chilirökta räkor från charken på Coop. När du kommer hem ägnar du lite tid åt att svära över att det tar sån sablans tid att skala dom där förbannade räkorna. När du skalat färdigt svär du lite mer över att det är typ 80% skal och 20% räkor. 


Fräs skivad vitlök i lite smör i en kastrull. Häll ner räkskalen i kastrullen och slå över lite grädde. Jag använde typ 3 dl grädde till skal som blev från 500 g räkor. Låt puttra på lite så grädden får smak av skalen. 

Just ja. Glöm inte bort att koka pastan under tiden. Varenda minut tills maten är klar räknas. 

När skalgrädden puttrat en stund så silar du bort skalen och smakar av med salt. Peppar kommer inte behövas, då det blev bra sting av chiliräkskalen. 

När pastan är färdig så blandar du ner grädden. Sleva upp på en tallrik och strössla över lite chilirökta räkor. 

Ät. 

#1 - - Karin :

Låter ju sjuuuult gott 😀😍