Noll koll på förskolan

Det tog ju lite tid med inskolningen för oss och innan Ian kände sig hemma på förskolan. Men sen har allt varit jättebra. Han trivs och har roligt och tycker om sina fröknar. Han har kunnat vara lite ledsen när jag lämnar honom, men det har gått över innan jag ens hunnit gå ut genom dörren.

Igår när jag hämtade Ian var han ledsen. Det var en vikarie som var med honom och hon sa att han varit ledsen till och från under dagen för han har velat gå in på Snigeln (hans avdelning). Jag tänkte inte mer på det, utan hade fullt upp med att klä på honom så vi kunde gå hem.

Men så på kvällen så ploppade det där upp i mitt huvud igen. Att han var ledsen för han ville gå in på Snigeln. Loggar in på förskolans webb och ser att han minsann inte tillhör Snigeln längre, utan dom har bytt avdelning för honom till Myran. Inte undra på att han var ledsen stackarn. Och jag undrar varför ingen har sagt någonting för. Är det inte brukligt att man kanske meddelar föräldrarna innan barnet ska byta avdelning?

Senare på kvällen får jag ett meddelande från en granne som har sitt barn på samma förskola. Grannens barn har också fått byta avdelning och han undrar om Ian också gjort det. Jag svarar att det tydligen är så, men att vi inte fått någon information om det, utan att jag sett det när jag loggat in på webben tidigare på kvällen. Då har liksom dom fått reda på att deras barn skulle byta redan innan julen, men det har verkligen inte vi fått. Har inte hört ett ljud. Eftersom jag vet att Ian kan ha det lite jobbigt med nya grejer, så hade jag ju kunnat ägna hela ledigheten till att prata om Myran för att han skulle kunna vänja sig vid Myran istället för hans älskade Snigeln. Känner mig lite irriterad faktiskt. Visst, alla är vi mänskliga och man kan glömma bort saker, men lite bättre koll kan man väl ha när det gäller sådan information i alla fall?

Ian fick feber igår och är varm som en kamin, så han är hemma resten av veckan, men jag ska gå förbi förskolan idag för att hämta hem några av hans grejer som jag lämnade igår och då ska jag även passa på att prata med någon av fröknarna om den här informationsmissen. För jag tycker faktiskt att det är lite dåligt.

#1 - - Mamsen:

Inte bara lite dåligt, det är uruselt! Vad hade de till sitt försvar?

Svar: Den mänskliga faktorn 😂
Lina